IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
10:02 | 2 юли 2015
Обновен: 15:34 | 15 април 2024

Международният летен лагер по киокушин събира бойци от 11 държави

Над 650 състезатели ще вземат участие в събитието, което се провежда за 9-ти път

По материала работи: Борис Проданов
Международният летен лагер по киокушин събира бойци от 11 държави

Деветият международен летен лагер по киокушин в Камчия ще събере 5 до 12 юли около 650 участника от 4 федерации и много държави: България, Япония, Русия, Грузия, Австрия, Украйна, Беларус, Сърбия, Словения, Гърция, Франция.

Организатор е Българската карате киокушин федерация съвместно с KWU. Част от подготовката e за световното първенство в Хабаровск на 3 и 4 октомври.

Организаторите определят целите на лагера така: укрепване на дружбата между членовете на международните организации, повишаване нивото на майсторство на бойците и квалификацията на треньорския състав, провеждане на изпити за степени и получаване на нови стилови квалификационни разряди при спортистите.

Дните 6, 7, 8, 9 и 10 юли са определени за тренировки. На 11 юли (събота) ще бъдат проведени изпити за степени - от 10-то до 5-то кю включително и от 4-то кю и нагоре. Освен заниманията в най-твърдия стил има предвиден турнир по футбол и вечер на талантите, в която всеки отбор трябва да си приготви кратка артистична програма в рамките на 5 минути – свободен избор, разкри още генералният секретар на БККФ сенсей Пролет Василева.

Събитието е традиционно и важно за календара на Българската карате киокушин федерация. То вече има световна известност и не случайно от година на година броят на държавите бойците в него се увеличава.

 

Снимки: официален сайт на БККФ

Коментари

Новини Варна