IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
16:05 | 27 юли 2015
Обновен: 05:31 | 24 март 2024

Съставиха 70 акта за нарушения на таксита при извънредна акция по Черноморието

Повечето от хванатите в крачки нямали стикери с цените или карали без включен апарат

По материала работи: Слав Велев
Съставиха 70 акта за нарушения на таксита при извънредна акция по Черноморието

Инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ съставиха близо 70 акта на таксиметрови автомобили по българското Черноморие. Извънредната акция се проведе по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, поради зачестилите сигнали за злоупотреби при таксиметровите превози в районите на морските ни курорти. Проверките се проведоха през уикенда, в тъмната част на денонощието от 20,30 до 4 часа. 


Служителите на ИА „Автомобилна администрация“ съвместно с органите на МВР инспектираха 175 таксиметрови автомобили. Голяма част от констатираните нарушения са свързани с липсата на стикери с цените и извършване на превоз на пътници, без да е включен таксиметровият апарат. При някои от спрените за проверка автомобили е установено, че се управляват от хора с отнета правоспособност, а други не са имали удостоверение за водач на таксиметров автомобил и разрешително от общината за извършване на таксиметрова дейност. 


Инспекторите са заловили и двама водачи представили фалшифицирани удостоверения за водач на таксиметров автомобил. Те са предадени на органите на МВР и са стартирани досъдебни производства. 


Другите често срещани нарушения са липси на пътни книжки, нарушения на времето за управление и почивка, изтекъл срок на валидност на свидетелството за управление, не представяне на контролни талони, липса на допълнително оборудване, не попълнени реквизити в пътните листа, както и липсата на пътни листа, съобщиха от пресцентъра на „Автомобилна администрация“.


Черно море

Коментари

Новини Варна