IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
14:37 | 27 август 2015
Обновен: 20:06 | 22 април 2024

Над 100 деца идват за турнира „Млад спасител”

Утре започва петият национален турнир по водно спасяване, организиран от БЧК и община Варна

По материала работи: Златина Добрева
Над 100 деца идват за турнира „Млад спасител”

Петият национален турнир по водно спасяване „Млад спасител” започва днес, съобщиха от БЧК. Проявата се провежда с подкрепата на община Варна.

В турнира от 28 до 30 август участие ще вземат над 100 деца от България, от които пет варненски отбора, два от София по един от Бургас, Благоевград, Ловеч и Смолян. На 28 август е предвиден семинар за действащи и бъдещите спасители.


Състезанието спомага за формиране на интерес към професията на спасителя, както и за създаване на традиция при провеждане на състезания по водно спасяване за детските възрастови групи. Чрез проявата също така се обръща внимание на обществеността и медиите върху опасностите при къпане и плуване, начините за оказване на помощ и самопомощ и някои проблеми и тенденции в дейността на водните спасители. 


Откриването на „Млад спасител“ е днес от 9.30 часа на Плувен комплекс „Приморски“, а от 16 часа състезанията продължават на морски бряг под басейна с четири индивидуални дисциплините и две щафети.


Първото издание на турнира се проведе преди 5 години на регионално ниво, но след големия интерес в страната бързо прерасна в национален, не и без подкрепата на местната администрация.


Плавното развитие на състезанието има за цел той да се превърне в традиционен и иновативен на балканския регион. За целта във Варна са пристигнали международни гости от Гърция и Македония, които ще се запознаят с организационните подробности по събитието, а следващата година ще ги очакваме и като участници.

 

Коментари

Новини Варна