IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
08:37 | 15 октомври 2015
Обновен: 13:57 | 18 април 2024

Търговски вериги мамят клиенти с малко, но редовно

От щанда до касата покупката натежава с няколко грама и стотинки, без купувачът да се усети

По материала работи: Деян Михайлов
Търговски вериги мамят клиенти с малко, но редовно

Търговска верига мами с малко, но редовно клиентите си. За това алармира читател на вестник "Черно море". Клиентката закупила пушени свински гърди с тегло 490 гр. След като обаче отишла на касата и гърдите били опаковани, се оказало, че теглото им вече е нараснало до 502 гр. Съответно с това е скочила и цената. Клиентката бе възмутена от факта, че по този начин биват мамени десетки, а може би дори стотици клиенти. Така на гърба на гражданите въпросната верига трупа нерегламентирана печалба.

За целта гражданката приложи снимки на месото преди маркирането на касата и след това.

Преди време граждани алармираха за друга търговска верига, при която имаше разминавания между обявената цена на щанда и тази, която излиза на касата. Ако примерно дадена стока струва 5,20 лв., както е написано на етикета до дадената стока, на касата се оказва, че тя вече струва, да речем, 6,00 лв. Обикновено клиентът се усеща едва след като е платил сметката и е напуснал магазина. За това алармираха много читатели преди време. Сега пък е тръгнала нова схема, коментират варненци.

 

Коментари

Новини Варна