IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
08:30 | 28 ноември 2015
Обновен: 22:38 | 23 април 2024

АПИ: Тръгвайте на път с подходящи гуми!

Всички граждани могат да получат информация за актуалната пътна обстановка на тел. 0700 130 20

По материала работи: Златина Добрева
АПИ: Тръгвайте на път с подходящи гуми!

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да се движат със съобразена скорост и с повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

 

От агенцията напомнят, че първокласните пътища и магистралите се почистват до два часа от началото на снеговалеж според степента на нивата на зимно поддържане, като допустимата дебелина на снежната покривка е 3 см.

 

Пътищата в страната са мокри. Вчера заради обилен снеговалеж движението беше затруднено на проходите "Витиня" и Петрохан.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията при 24-часов режим работи Ситуационен център.

Коментари

Новини Варна