IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
12:24 | 1 декември 2015
Обновен: 09:39 | 25 април 2024

Фондация „Св.св.Константин и Елена“ подпомага над 200 деца в риск

Днес е гвоздеят в благотворителната кампания на организацията

По материала работи: Ставри Таргов
Управителят на фондацията Елена Косева(вдясно) получи подарък елхичка, изработена от децата от дом "Другарче". Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Фондация „Св.св.Константин и Елена“ подпомага над 200 деца в риск. Това стана ясно на пресконференция, дадена от нейния управител Елена Косева в хотел-галерия “Графит“. Поводът бе символичният край на благотворителна кампания 2015 в помощ на малчуганите в неравностойно положение от домовете „Княгиня Надежда и „Другарче“ и центъра за настаняване от семеен тип(ЦНСТ) към него, от ЦНСТ „Изгрев-изток“ и „Изгрев-запад“, ДМСГ в кв. Виница, както и от помощното училище с интернат „Св.св.Кирил и методий“ в село Кривня.
От старта на благотворителната разпродажба 2015 на 18 октомври т.г. досега са продадени над 50 произведения на изкуството. Тази година творбите са над 200 и те са на повече от 60 български и чуждестранни автори, сред които едни от най-добрите и световно признати творци като Стоимен Стоилов, Васил Петров, Светлин ненов, Венцислав Антонов и други. По традиция част от произведенията са предоставени изцяло или частично безвъзмездно от своите автори, а други са изработени специално за обогатяване на колекцията на фондацията със съдействието на галерия „Графит“ и галерия „Арт Маркони“.
 Днес в изисканата атмосфера на галерия „Графит“ ценителите на изкуството и всички варненци с добри сърца са поканени да разгледат експозицията и биха могли да закупят произведение на изкуството, с което да подпомогнат благородното дело.
Голяма част от инициативите на фондацията са подчинени на идеята да се доставят радост и усмивки на децата, лишени от родителски грижи, и следват мисията, че не е достатъчно да се подобряват само битовите условия, в които живеят, а да им се даряват празници, мечти и много положителни емоции. Именно това ще помогне за тяхната интеграция и развитие.

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна