IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
09:14 | 16 февруари 2016
Обновен: 22:56 | 23 април 2024

Двама варненци средно се жалват всеки ден на националния омбудсман

Мая Манолова разкрива приемна във Варна

По материала работи: Деян Михайлов
Двама варненци средно се жалват всеки ден на националния омбудсман

По две жалби средно на ден постъпват от Варна в деловодството на националния омбудсман. Това заяви в сутрешния блок на ТВ "Черно море" обществения посредник Мая Манолова.

 Най-често варненци се оплакват от проблеми, свързани с местното електроразпределително и ВиК дружество. "Това е нормално, защото и двете дружества са монополисти", коментира Манолова. Друга голяма част от жалбите са свързани с мобилните оператори, обясни още тя. Скоро националният омбудсман ще разкрие своя приемана във Варна, съобщи още Манолова. Общественият посредник е на посещение в морския град по покана   на собствениците на казани за варене на домашна ракия от Варна и региона. 
Преди около месец, представители на сдружение „Домашната ракия“ са посетили откритата от Манолова приемна в Добрич с покана да се увери „на терен“, че промените в Закона за акцизите и данъчните складове „удрят по малкия им бизнес и на практика ги обричат на фалит“. Днес Манолова ще посети един от казаните за ракия във варненското село Тополи, като програмата й през деня включва още внезапни проверки в някой от институциите в града, както и среща с кмета на Варна Иван Портних и областния управител Стоян Пасев. В разговора си с градоначалника националният омбудсман ще настоява за разкриването на позиция за регионален обществен посредник, разкри още Манолова в студиото на "Утро в нашия град".

Коментари

Новини Варна