IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избрано
14:12 | 21 март 2016
Обновен: 09:50 | 26 април 2024

С втора подписка подкрeпиха проекта за 17-ти микрорайон в “Левски“

Хората изразяват безпокойство, че проектът може да бъде преместен в резервния списък на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Варна

По материала работи: Борис Проданов
С втора подписка подкрeпиха проекта за 17-ти микрорайон в “Левски“

Втори списък с 826 подписа в подкрепа на изпълнението на проекта за обновяване на 17-ти микрорайон в кв. “Левски” внесоха граждани в администрацията на район „Приморски“.

 

Първата подписка бе представена още преди седмица. Така общо гражданите, подкрепящи проекта, стават 1237 души.

 

В писмата си хората изразяват безпокойство, че проектът може да бъде преместен в резервния списък на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Варна, заради недоволство на малка част на хора от квартала. Подкрепящите проекта искат той да бъде изпълнен, тъй като предвижда реални дейности по облагородяване на градската среда – ремонт на улици, озеленяване, изграждане на нови детски и спортни площадки.

 

В рамките на проекта е предвидена и мащабна компенсаторна програма от 304 нови декоративни дървета, в това число 112 иглолистни и 192 широколистни, 6880 бр. декоративни храсти (живи плетове и свободни групи) и 15 620 кв. м затревени площи , които представляват в пълен обем обновяване на зелените площи.

 

Още при внасянето на първата подписка граждани от района споделиха, че категорично подкрепят идеята за реализация на проект, финансиран с европейски средства, който ще облагороди градската среда, в която живеем. "Нека варненската общественост бъде наясно, че хората „за“ са много повече отколкото тези, които бойкотират проекта", добавиха още те.

Коментари

Новини Варна