IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избрано
18:34 | 26 март 2016
Обновен: 05:22 | 18 май 2024

Стотици се стекоха за Варненския карнавал (СНИМКИ)

Освен 850-те участници имаше и много зрители

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Стотици се стекоха за Варненския карнавал в слънчевия 26 март.

 

 

През тази година участниците бяха двойно повече от миналата година - над 850.

 

 

 

 


 

 

Преобладаваха децата, но не липсваха и хора от третата възраст, които специално се бяха постарали за автентичните си костюми.

 

 


 

 

 

Имаше дори и участник в бебешка количка.

 

 

Особено атрактивен беше голям макет на дракон, който се извиси над главите на зрители и участници.

 

 

Освен от Варна имаше много участници и от съседните населени места. Освен индивидуални представители, имаше и много състави от детски градини, училища и читалища, както и от Общинския детски комплекс.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Специален гост на пъстрата проява беше кукерският състав от село Веселиново „Черните кукери”, който през януари бе избран за най-атрактивна кукерска група от Източна България. Гостуващи кукерски състави имаше и от Бургас, Русе, Шумен и др.

 

 

 

 


Пролетният карнавал е част от програмата на „Варна – Европейска младежка столица 2017”. Проявата е инициатива на общинските дирекции „Култура и духовно развитие“ и „Образование и младежки дейности“ и се организира за втора поредна година. Целта е да бъде възродено едно от най-атрактивните събития в близкото минало – Варненският карнавал.

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна