IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
15:48 | 30 март 2016
Обновен: 07:19 | 15 април 2024

Капитани ще готвят на туристи на корабите от “Тол Шипс”

Специални атракционни пакети ще се предлагат за варненското домакинство на регата

По материала работи: Борис Проданов
Капитани ще готвят на туристи на корабите от “Тол Шипс”

Представяне на регатата “Тол Шипс 2016” се състоя на заседание на обществения и консултативен съвет по туризъм към община Варна. Големите ветроходи за трети път ще акостират на пристанището, като домакинството на морската столица е от 1 до 4 октомври.

 

Това е възможност за удължаване на сезона, коментираха от дирекция “Спорт”. И добавиха, че близо половин милион души са проявили интерес към събитието през 2014 г. Варна прие регатата за първи път още през 2010 г., като и тогава предизвика фурор.

 

Сигурни са платноходи от Русия, Румъния и Полша. България ще участва с двете баркентини от клас “А” – “Калиакра” и “Роял Хелена”. Именно с най-големите кораби са свързани специалните туристически пакети, които ще се предлагат на туристите. Има възможности за атракционно присъствие на ветроходите, което включва дори обяд или вечеря на борда в присъствието на екипажа. Един от капитаните (на легендарния “Мир”) дори е готвач и може да спретне незабравимо посещение на борда.

 

Естествено, всичко това е срещу съответното заплащане, но при всички случаи ще предизвика интерес към варненци и гостите на града.

 

Допълнително в дните на регатата предстои богата културно-развлекателна програма на сцените в града, а поантата е на 4 октомври с Парада на ветрилата.

 

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна