IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избрано
16:03 | 13 април 2016
Обновен: 21:23 | 6 май 2024

13 годишната Александра е убита в приземния етаж на изоставена сграда в Провадия

Вероятният убиец в сводник от града

По материала работи: Юлиян Атанасов
13 годишната Александра е убита в приземния етаж на изоставена сграда в Провадия

Един 13 годишен живот в Провадия бе нелепо прекършен по най-жестокия начин – с убийство. Все още продължават следствените действия, след като вчера бе намерено тялото на убитата 13 годишна Александра. Вече се носи слух, че убиецът е сводник. Хората в града са сериозно обезпокоени за живота на децата си. Съседка на Александра е категорична, че репутацията на  детето е безупречна, че никой не знае да се е движила в съмнителни среди. Жените от квартала, в който е станало убийството - в бившия ресторант "Ловен дом" твърдят, че се носи мълвата за убиец, на вид висок и слаб. По неофициална информация жертвата е намерена от деца в мазите на изоставената сграда.

 

Припомняме, 13-годишната Александра Любенова Сивриева изчезна на 22 март. Слязла по пижама от дома си, за да купи цигари, след което се качила в автомобил. После никой не чул за нея. Следователите не дават информация на този етап и подробности ще бъдат изнесени едва когато приключат следствените действия. Екип на пожарната в града дойде на мястото на убийството, за да бъде огледан покрива на сградата за евентуални веществени доказателства. Нещастието е сполетяло девойката в едно от приземните помещения.

„Имаме деца и внуци и не знаем как ще продължи животът в страх“ – коментират още съгражданите на Александра“. Междувременно в ефира на БНТ министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова обяви, че има задържан във връзка с убийството. Тепърва обаче ще се установява връзката на задържания с изчезването и смъртта на момичето. Въпреки че полицаите не потвърждават, че намереното тяло е на Александра, близките й са почти сигурни, че това е така. Описанието на дрехите, в които е намереното тяло, съвпадат с дрехи на Александра. По тялото не са открити следи от огнестрелни рани и се предполага, че момичето е било удушено.

 

 

В ромската махала в Провадия назрява бунт. Хората са притеснени, страхуват се да пускат децата си навън. Родителите на момичето все още не са се върнали от Германия. Роднините ходили в близкия магазин да я търсят, но записи от камерите показали, че момичето не е влизало там. Още в деня на изчезването роднините са подали молба за издирване на 13 годишното дете и в МВР. Преди седмица Районната прокуратура в Провадия изиска материалите от извършващата се проверка от ОД на МВР - Варна и образува досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице.

 

Полицията работи по няколко версии. Една тях е запознанство в интернет, довело до смъртта на девойката.

Ели Маринова 

 

Коментари

Новини Варна