IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новина на деня
11:36 | 21 април 2016
Обновен: 15:19 | 15 април 2024

Стоян Пасев: До края на май приключва ремонтът на Аспарухов мост!

До 10 дни ще поставят понтонният мост, ще има водна връзка на квартала с Морска гара, разкри областният управител

По материала работи: Борис Проданов
Стоян Пасев: До края на май приключва ремонтът на Аспарухов мост!

Областният управител на Варна Стоян Пасев разкри в сутрешния блок на тв “Черно море”, че ремонтът на Аспарухов мост продължава на 3-сменен режим и има опция да е готов до края на май. Така пусковият срок се съкращава с около месец.


“От Агенция „Пътна инфраструктура“ обещаха да се работи на 3 смени. Т.е. денонощно. Това ще съкрати максимално срока и ремонтът трябва да приключи до края на май”, разкри Стоян Пасев.


Той добави, че възникналите транспортни проблеми във Варна са дали знак, че е крайно време да се търсят алтернативи на Аспаруховия мост.
“Сега е моментът да търсим втора транспортна връзка с южните райони на Варна – било то нов мост или тунел”, каза още областният.


Понтонният мост, който ще свързва двата бряга, ще бъде поставен в близките дни.


“Решението подобрява по принцип движението на тежкотоварните автомобили. Ще се избегне качването на моста. Над 330 000 лв. са отпуснати от държавата, за да се оправи пътя по жп-линията. От държавното предприятие "Транспортно строителство и възстановяване" ни предостави безплатно 2 понтонни моста и от общината ги товарят. Между 7 и 10 дни ще се пусне трасето”, добави Стоян Пасев.


“Правим всичко възможно да вземем и корабчето “Бела”, което е собственост на община Белослав и ще го пуснем по водно трасе от кея-стоянка на изледователския кораб “Академик” до Морска гара. Общината ще осигури автобуси за извозване на пътниците”, разкри областният управител.


Татяна Кисьова


Видеото вижте тук: "Щрихи от утрото" (21.04.2016) - Какво е истинското състояние на „Аспаруховия мост“ и кога реално ще приключи ремонтът?

 

Коментари

Новини Варна