IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Избрано
13:51 | 23 септември 2016
Обновен: 02:27 | 15 май 2024

България ще участва на празника на гастрономията във Франция

Повече от 40 държави от цял свят ще се включат в събитието

По материала работи: Пламен Янков
България ще участва на празника на гастрономията във Франция

Традиционни ястия от българската национална кухня ще бъдат представени по време на празника на гастрономията в Париж.

 

Събитието се провежда в периода 23-25 септември по повод празника на гастрономията във Франция, съобщиха от пресслужбата на МЗХ.

 

България ще участва с кулинарни демонстрации, като ще бъдат представени характерни за нашата кухня ястия и народни танци.

 

Тази година за пръв път се организира Международно селище, което ще бъде разположено на левия бряг на река Сена, порт Гро Калу, между моста „Алма“ и моста на „Инвалидите“, непосредствено на кея пред българското посолство в Париж.

 

От 2011 г. празникът на гастрономията е един правителствен проект, управляван от държавния секретар по търговията, занаятите, потреблението, социалната и справедлива икономика, съвместно с френското Министерство на земеделието, хранително вкусовата промишленост и горите, както и представителите на местната власт.

 

На събитието ще вземат участие повече от 40 държави от цял свят. Проектът има за цел да придаде допълнително значение на гастрономията, по-голяма видимост на хранителната култура и свързаните с това занаяти и професии.

 

Четете Културно-историческият туризъм е пътят за превръщане на България в целогодишна дестинация

Коментари

Новини Варна