IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Избрано
11:19 | 30 септември 2016
Обновен: 15:17 | 21 април 2024

Музей на открито правят в парка в Аспарухово

Ще има и светлинно шоу

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Артефакти от Регионалния исторически музей ще бъдат разположени  в парка в Аспарухово. Ще бъде изграден музей на открито и светлинно шоу в „Аспарухов вал“. Целта е „Аспарухово“ да започне да привлича повече туристи. Ще бъде изградено и рибарско пристанище, както и атракционно рибарско селище в другия край на Аспарухов вал.


„Развитието на културното-познавателния туризъм  е един от приоритетите на Варна. Ние ценим, съхраняваме и популяризираме културно-историческото наследство на града и региона. Превръщането на Аспарухов вал в музей на открито е инициатива, която ще бъде реализирана в началото на следващата година. Предстои да инвестираме в археологически разкопки в района“, обяви кметът Иван Портних. 


 



 


Областният управител Стоян Пасев изтъкна, че община Варна и министерството на културата полагат съвместни усилия да съхраняват и популяризират културно-историческото наследство на региона. Той добави, че плакети на старото злато се връчват на всички официални лица, които посещават Варна. 
 


Мариана Стойкова
Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата:
Културното наследство на Варна обсъждат на форум във Военноморското училище
 

 

Коментари

Новини Варна