IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
10:05 | 23 декември 2016
Обновен: 21:46 | 30 април 2024

Дядо Коледа е червеният човек, който лети с шейната

Деца разсъждават за празника пред репортер на агенция Черно море

По материала работи: Слав Велев
Снимка Ели Маринова

Вече броим часовете до Коледа… Празник, който носи любов, топлина, съпричастност и хармония… Всеки е с хората, които обича, и това му стига, за да е щастлив. Най-очакваният човек в празничната вечер е Дядо Коледа. Всяко дете тръпне в очакване да види какво е оставил добрият старец под елхата. Никой не го е виждал, но всеки знае кой е той.

 

Ева, 4 г.
Дядо Коледа е един много добър човек, живее на полюса, където има пингвини и  бели мечки. Не искам непременно да ми донесе играчки, аз имам много… Не мога да реша какво да му напиша, но искам да сме здрави и весели всички вкъщи. Чудя се какво прави през цялата година, като работи само на Коледа, сигурно има много свободно време. Аз знам, че истинският Дядо Коледа идва само на Коледа. Тези, които обикалят из града, са фалшиви.


Михаела, 6 г.
Дядо Коледа живее на Северния полюс. Цяла година чука и трака, за да имаме ние подаръци. Аз искам да ми донесе влакче и истинска къща с двор, където да си садим домати. Много искам куче, но няма смисъл да го моля за това, защото знам, че няма да го пуснат у нас. Знам, че през нощта на Бъдни вечер идва истинският Дядо Коледа, и затова му оставям курабийка, за да си хапне, като дойде у нас да донесе подаръците. Иначе по улиците срещам много, но те са преоблечени чичовци, понякога и лелички. 


Калоян, 5 г.
Дядо Коледа е един старец с бяла брада. Той носи подаръци на всички деца. И на майките, и на бащите, но само ако слушат.


Натали, 5 г.
Дядо Коледа има коледна шапка, дрехи и брада. Той носи голям чувал с подаръци за послушните деца. Само на децата, на майките - не, защото сигурно малко не слушат. 


Ира, 5 г.
Дядо Коледа има кафяв колан и червени дрехи и червена шапка. Той идва с шейната и елените. Носи подаръци за всички деца в голяма торба. За родителите носи голямо щастие. 


Яна, 5 г.
Дядо Коледа ще дойде накрая на месеца с шейната и елените, за да донесе подаръци на децата, даже и на родителите. За празника винаги украсяваме елхата с топки и гирлянди, а най-горе слагаме звезда. След това украсяваме и цялата къща. 

 

Максим, 6 г.
Дядо Коледа е този човек, който раздава подаръци на децата и на родителите, но само ако слушат. Той винаги идва с голям чувал.  

 

Ева, 7 г. 
Децата от моя клас говорят, че Дядо Коледа не съществува, така са им казали майките и бащите им. Но аз знам, че ако силно вярваш в нещо, значи то съществува. 


Вики, 8 г.
Той е дебел и целият облечен в червено. Не се бръсне, ама не знам защо. Носи подаръци на послушните деца. Може и на майките и на татковците да донесе нещо, той сам си решава. Понякога се притеснявам да не обърка и да занесе моите подаръци на друго дете, а аз да получа на някой друг. Ако това някога стане, дано да не са на момче, че те момчетата все глупости си поръчват.

 

Симона, 5 г.
Дядо Коледа е с бял мустак и бял калпак, облечен в червено. Идва от север, от полюса. Носи подаръци на всички послушни деца. На непослушните им носи камъни. Те повечето деца слушат само през декември, за да им донесат хубави подаръци. През останалото време много не мислят за Дядо Коледа, затова не се стараят да слушат кой знае колко. На майките и татковците подаръци няма, защото са възрастни.

 

Габриела, 6 г.
Дядо Коледа идва от Лапландия с шейна с еленчетата. Той е стар, с бяла брада, облечен е в червено и има магически сили. Не знам дали ще ми донесе подарък, нека мама и тати решат. Ама аз слушам, понякога. На градината слушам повече, вкъщи не много, но той гледа много отдалече първо с лявото, после с дясното око. Ходи по къщите и надниква заедно с джуджетата и еленчето Рудолф – то е най-любопитно. Джуджетата пък правят подаръците - първо за една държава, после за друга и така за всички. 

 

Ивайла, 4 г.
Дядо Коледа е с брада и има червен елек. На шапката има бяло пухче и бяла топка. Носи подаръци на всички деца, ама повече на послушните. Той е истински, но има извънземни сили, направо скача в комина и оставя подаръка. После излетява с магическа сила. Понякога влиза и през вратата, ама не знам кога, избира си. Ако го видя, ще му кажа песничка и стихотворение.

 

Рая, 5 г.
Дядо Коледа е с червено палто, с копчета, с колан и живее на луната. Той носи подаръци на децата, ама само на послушните и ако не се бият. Джуджетата следят децата и казват на Дядо Коледа дали са слушали. Когато джуджетата му кажат нещо лошо, се ядосва, иначе през останалото време е добър. 

 

Сияна, 5 г.
Дядо Коледа е един добър старец с червено палто и кафеви ботуши, който раздава подаръци от голям кош. Има къдрава коса и дълга бяла брада. Той носи подаръци само на послушните деца, не на всички. Носи и на родителите.


Теодора, 4 г.
Обичам Дядо Коледа, защото ми носи подаръци. Тази година си поръчах мини конче и много се надявам да ми го донесе, защото съм слушала.


Белоцвета, 3 г. 
Дядо Коледа е стар човек, който живее далеч и носи подаръци на всички. 


Виктория, 4 г.
Дядо Коледа идва всяка година с шейна, теглена от летящи еленчета с червени носове, които светят. Той живее в планината и носи подаръци на послушните деца.


Адриана, 5 г.
Дядо Коледа живее далече, далече, чак на Ледената земя, и всяка година идва, за да донесе подаръци на децата. 


Стамен, 4 г.
Дядо Коледа е червеният човек, който лети с шейната и а(е)ленчетата и носи подаръци на всички деца. Носи и на големите, но само на каките и батковците, на мамите и татковците – не. 


Момчил, 8 г.
Дядо Коледа е добър дядо, който прави добри неща и раздава подаръци на всички -деца и възрастни.

 

Ради, 8 г.
Дядо Коледа живее на Северния полюс. Там той прави играчки заедно с джуджетата. Дядо Коледа слага подаръци под елхата на послушните деца, но не само на тях - големите също получават подаръци, обикновено тигани и лъжици. Той има много работа на Коледа, защото трябва да обиколи всички, но успява, защото елените са много бързи и летят. Аз не съм виждал Дядо Коледа, защото той минава през нощта и никой не може да го види. Въпреки че не съм го виждал, знам, че съществува, иначе кой друг ще остави подаръците под елхата и кой ще изпие млякото, което всяко дете оставя. Ако видя Дядо Коледа някога, ще го помоля, ако може, никой да не умира никога.

 

Валерия - Карина, 5 г. 
Дядо Коледа има щедро, топло и добро сърце. Радва децата с разкошни подаръци. Живее в приказно красива къщичка в Лапландия. Изработва подаръци в малка работилничка, а джуджетата му имат работливи ръчички. Той носи подаръци само на послушните, а на мързеланковците - не. Аз също бих изненадала Дядо Коледа, като му нарисувам снежен човек, загърнат с пухкав мекичък шал.


Деян, 5 г. 
Този дядо, който идва в детската градина и в мола, е много добър, но не вярвам да е истинският, изглежда ми като да е фалшивият. Истинският дядо Коледа живее на Северния полюс, къде другаде, нали от там идва с елените и носи подаръци на послушните деца.


Ема, 5 г.
Аз много обичам Дядо Коледа, той е добър човек, защото винаги носи много сняг и мога да играя в него. 


Юлина, 5 г.
Дядо Коледа е хубав, добър и дружелюбен. Нищо, че е стар, той е много миличък и дава подаръци на всички - и на послушните, и на непослушните, даже и на майките, и на татковците. Дядо Коледа живее в Лапландия и идва с приказна шейна с еленчета. Носи голям чувал, в който са скрити подаръците за всички.


Полина Петрова
 

Коментари

Новини Варна