IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Избрано
17:20 | 15 януари 2017
Обновен: 08:08 | 27 февруари 2024

Варненските хотелиери очакват ръст на туристите между 30 – 40% в периферията на сезона

Това коментира в предаването “Посоки.eu” на тв “Черно море” Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите

По материала работи: Борис Проданов
Варненските хотелиери очакват ръст на туристите между 30 – 40% в периферията на сезона

С около 25% повече от миналата година са били гостите във варненските хотели през празничния декември. Включително и варненци са посрещнали Нова година в градски хотели. Очакванията на местните хотелиери са за силна 2017-а.

 

Силна празнична кампания през декември отчитат от Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Повишението в сравнение с миналата година е 25%. Туристите са били от цяла България, включително и варненци, коментира в предаването “Посоки.eu” на тв “Черно море” Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

 

Много българи са започнали да наемат вили и къщи за гости по празниците, което в последните години се е превърнало в тенденция. Само 2-3% са били чужденците по варненските хотели през декември, главно от Скандинавския полуостров. Очакванията за новата година са отново за повишение на туристите.

 

Желанието на варненските хотелиери е да има повишение на туристите в перифериите на летния сезон – май и октомври. Засега ръстът там е около 10-15%, а надеждите са да се достигне до 30-40%.

 

АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ

ЕЛЕНА КИРОВА

 

Още по темата: Варненски експерт: Много от туристите, били тук през 2016-та ще се върнат

Коментари

Новини Варна