IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
15:12 | 8 февруари 2017
Обновен: 20:22 | 25 април 2024

Тодор Йотов: Твърдо ще се придържам към стратегията за развитието на Област Варна

Новият областен управител на Варна в интервю за Медийна група „Черно море“

По материала работи: Борис Проданов
Тодор Йотов: Твърдо ще се придържам към стратегията за развитието на Област Варна

Тодор Йотов - новият областен управител на Варна, говори в интервю специално за Медийна група „Черно море“. Той е завършил ВВМУ „Никола Вапцаров“, където е бил в последствие ръководител на офис „Международна дейност“. В периода 2008-2012 г. е бил военен аташе на България в Полша, Литва, Латвия и Естония. Бил е командир и на Пункт за базиране - Варна, капитан І ранг от резерва. Организатор на националния конкурс за рецитатори "Вапцарови дни".


-    Г-н Йотов, да Ви честитим новата длъжност. Очаквахте ли назначението?
-    Благодаря. Да, очаквах. Беше ми предложено преди известно време. Получих малък срок за размисъл. Бях наясно.


-    Лесно ли взехте решението да приемете?
-    Аз съм човек, който е научен да взема бързи решения. Предвид опита, който имам във Военно-морските сили и дипломацията. Там няма време за мислене. Изискват се бързи и точни решения. Не ми отне много време да направя избор.


-    Оттук-нататък посоката, която ще следвате и визията като областен управител?
-    Твърдо ще се придържам към стратегията за развитието на Област Варна и към правомощията на областния управител, изброени в Закона за администрацията и закона за областните администрации. Аз съм човек, научен да спазва закона и ще си групирам задачите в рамките на закона и на този устройствен правилник.


-    Имате ли вече приоритети?
-    Бих се насочил към общото ръководство по организацията на държавната дейност и политика на територията на областта. Естествено, и към контрола на актовете на органите на местно самоуправление, за изпълнение на актовете на ръководителите на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт в областта. Специално място биха заели и тези въпроси, отнасящи се до защитата на населението, културните, материалните ценности, околната среда. Както и по овладяването и преодоляването на последствия от кризи. Въпроси, които са на дневен ред и в държавата.


-    Областната администрация работеше по доста проекти. Ще има ли приемственост?
-    Вече проведох разговор с г-н Стоян Пасев. Ние сме в прекрасни отношения, мога да кажа, че сме приятели. Вече си уговорихме среща, на която ще обсъдим дейностите, някои от важните и „горещи“ точки, на които следва да се обърне незабавно внимание. Приемственост ще има.


-    Първото нещо, което ще направите, като стъпите в длъжност?
-    Да направя изявление пред медиите за своите намерения.


Елена Кирова

 

Още по темата: Смениха областния управител на Варна

 

Коментари

Новини Варна