IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новина на деня
18:00 | 25 февруари 2017
Обновен: 00:24 | 23 април 2024

Наградиха участниците в конкурса на Медийна група "Черно море" - "Защо да остана във Варна?" (СНИМКИ)

Призовата тройка е Радина Узунова, Виолета Богданова, Анжелик Антониу. Всички участници бяха наградени от организаторите

По материала работи: Борис Проданов
Наградиха участниците в конкурса на Медийна група "Черно море" - "Защо да остана във Варна?" (СНИМКИ)

Медийна група „Черно море“ награди участниците в конкурса си за есе „Защо да остана във Варна”. Председателят на журито и управител на Медийна група „Черно море” Нася Атанасова откри тържествената церемония, която се проведе в зала „Пленарна” на общината и предавана на живо по тв „Черно море”.

 

"Изключително съм щастлива, че има толкова одухотворени млади хора. Имаше есета и с 3000 споделяния в социалните мрежи. Дори тези участници, които не са на 1-во, 2-ро и 3-то място могат да се считат победители в конкурса. Достатъчен е самият факт, че са четящи и пишещи", каза тя.

 

Кметът Иван Портних е впечатлен от есетата, публикувани в агенция и вестник "Черно море". С официално писмо до Медийна група "Черно море" той кани всички участници в конкурса, журито и организаторите на 1 март в 12 ч. в зала "Варна" в общината. Кметът на Варна ще връчи специални награди на участниците.

 

Този конкурс на Медийна група „Черно море” получи засилен интерес от страна на младите варненци. Имало е есета, които достигаха над 3000 споделяния в социалните мрежи, а най-малко са били тези с 500 споделяния!

 

Включиха ученици от: Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“, Средно училище с езиково обучение „Ал. С. Пушкин“, 1 ЕГ, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски", “Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“, 4 ЕГ „Фредерик Жолио Кюри“, Средно училище „Пейо Яворов“, Международно френско училище „Шарл Перо“, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, СУ „Димчо Дебелянов“, Професионална гимназия по химия и хранително вкусови технологии „Дмитрий Менделеев“, Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ и със специалното участие на гост от Пловдив – гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“.

 

40 бяха класиралите се за ІІ кръг и за най-талантливите от тях, написали най-интересните, грамотни и иновативни произведения, получиха и специални награди:

 

За класирания на І-во място – телевизор, осигурен от магазин за стоки за дома Home Max

За ІІ-ро място – спа уикенд за цялото семейство в четиризвезден хотел от „Свети Свети Константин и Елена холинг" АД

За ІІІ-то място – професионално избелване на зъби, осигурено от Дентален център Фармадент

 

Имаше и много специални отличия, осигурени от организаторите и от медийните партньори на конкурса.

 

Всички участници получиха и специални грамоти от Медийна група „Черно море“, а всяко училище, което има свои представители в Конкурса, ще получи и своята „видеовизитка“ в телевизия „Черно море“.

Победителката Радина Узунова получава наградата си от Нася Атанасова.

 

Всички снимки от награждаването на участниците в конкурса на Медийна група 

 

Произведенията бяха оценени от компетентно жури, в състава на което са включени уважавани представители на варненските медии.

 

Оценяването в конкурса премина през два етапа:

І етап – оценка от публиката. На този етап публикуваното на сайта на Информационна агенция „Черно море“, www.chernomore.bg, произведение трябваше да събере най-малко 50 споделяния в социалната мрежа Фейсбук, за да може да премине за оценка на ІІ етап.

 

ІІ етап – оценка на журито. Жури в състав от 7 представители на варненските медии оцени преминалите І етап есета с оценки от 1 до 10. След отпадане на най-високата и най-ниската дадена от журито оценка, всяко произведение бе оценено със средно аритметично от останалите пет оценки. При две абсолютно равни оценки журито взе решение за класирането на произведенията с гласуване.

 

Председател на журито беше управителят на Медийна група „Черно море“.

 

А членове бяха:

Марица Гърдева - мениджър на вестник „Черно море“,

Луиза Тахмисян - редактор „Новини“ в тв „Черно море“,

Наталия Чешмеджиева – директор на Радио Варна

Даниела Стойнова – кореспондент на БНР във Варна

Наталия Господинова – главен редактор на Дарик радио Варна

Член на журито беше и директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна, г-жа Лилия Христова.

 

За да поздравят участниците, техните родители и преподаватели талантливите деца от Общински детски комплекс поднесоха богата музикално-артистична програма, а водеща на церемонията беше Ели Маринова.

 

Поощрителни награди от Дирекция Образование и младежки дейности към Община Варна даде на:

•        Теодора Манолова – 11 клас. Варненска търговска гимназия „Георги Раковски“

•        Теменуга Калчева – 11 клас. Национална гимназия за хумманитарни науки и изкуства „Константин преславски“

•        София Филева – 8 клас Международно френско училище „Шарл Перо“

•        Станимир Стефанов – 10 клас Професионална гимназия по икономика Доктор Иван Богоров

•        Стефани Йорданова – 10 клас Средно училище за езиково обучение „Александър Пушкин“

•        Радостина Желязкова – 11 клас Професионална гимназия по химия и хранителновкусови технологии „Дмитрий Менделеев“

•        Моника Желязкова – 16 години Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“

•        Никол Щерева – 9 клас ПМГ „Акад. Методи Попов“

•        Йоанна Колева – 9 клас Математическа гимназия

•        Жасмина Манолова – 10 клас ГПЧЕ „Йоан Екзарх“

 

Призовете бяха връчени от Тинка Манолова, главен експерт в дирекцията.

 

Поощрителни награди от Дарик радио Варна, получиха Радина Узунова и Анжелик Антониу – участие в предаване и предметни награди, които ще им бъдат връчени по време на гостуването в радиото.

 

Поощрителни награди от БНР Радио Варна връчи Наталия Чешмеджиева – директор на медията в града:

1.       Павел Павлов – 18 г., Професионална гимназия по икономика Доктор Иван Богоров заслужи участие в младежкото предаване „Свободен час”, плакет на радиото и сувенири.

2.       Живеслава Делидобрева – СУ „Димчо Дебелянов“ получава възможността за интервю за националното радио и сувенири от радио Варна

 

Поощрителни награди от  Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ получават:

1.       Виктория Димитрова – 9 клас І-ва Езикова гимназия

2.       Стела Начева – 8 клас Международно френско училище „Шарл Перо“

 

На финала три участнички събраха еднакъв брой точки и се наложи журито да проведе заседание, на което с явно гласуване бяха определени местата на призьорите.

 

На престижното ІІІ място се класира Анжелик Антониу – 17 г. ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ получава дентална услуга на стойност 300 лв. от Дентален център Фармадент

 

На ІІ място журито постави Виолета Богданова – 11 клас ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, спечелила ваучер за семеен спа-уикенд от „Св. Свети Константин и Елена холинг" АД

Виолета Богданова заслужи много аплодисменти за есето си.

 

Победителят в конкурса на Медийна група „Черно море“ - „Защо да остана във Варна“, класиралият се на І място е Радина Узунова - І-ва Езикова гимназия! Тя получава ваучер за телевизор от един от най-големите магазини за стоки за дома във Варна - Home Max.

 

Заелите първите 2 места прочетоха и есетата си пред публиката в зала "Пленарна". И заслужиха аплодисменти.

 

Всички членове на журито признаха преди обявяването на наградените във финала, че идеята за конкурс за есе с тази тема е прекрасна. Самият факт, че толкова млади хора са решили да се изкажат по толкова важен въпрос е показателен.

 

"Тези млади хора обичат литературата. Обичат да четат и да пишат. Могат да се аргументират. И да аргументират нас защо да се остане във Варна", синтезира впечатленията от есетата председателят на журито.

 

Следващият конкурс на Медийна група „Черно море” ще бъде е под мотото „Това е моята Варна!” В него ще участват, с до 3 авторски фотографии (снимките може да са направени и с телефон), придружени с текст до 200 думи, всички ученици от 8 до 12 клас от училищата в гр. Варна и студенти на възраст до 28 години от университетите в града. Снимките и текста трябва да представят града и района в който живеете, така както ги виждате Вие.

 

Ако мислите творчески и иновативно, или просто искате да споделите своето мнение по темата, до 30 април 2017 година можете да изпращате своите произведения, придружени от кратка визитка (три имена, учебно заведение, възраст и телефон за връзка) на имейл адрес media@chernomore.bg.

 

Всички снимки с текстовете ще бъдат публикувани във вестник „Черно море“ и на сайта на Информационна агенция „Черно море“, www.chernomore.bg, в раздел „култура“.

 

Най-добрите произведения ще влязат и в интерактивна карта „Това е моята Варна!“ и ще участват в изложбата, която по покана на нашите любезни колеги от Радио Варна ще подредим в АРТ салона на радиото.

 

Разбира се за най-талантливите, направили най-оригинални снимки и написали най-интересните, грамотни и иновативни текстове към тях, ще има и специални награди:

 

Голямата награда „Пътуване до Брюксел с Посещение в Европейския парламент и основните забележителности на града“ е осигурена от г-н Емил Радев, евродепутат от ЕНП.

 

И още много прекрасни награди осигурени от нашите партньори.

 

Всички участници ще получат и специални грамоти от Медийна група „Черно море“.

 

Произведенията ще бъдат оценявани от познатото вече компетентно жури, в което ще бъде включен и сътрудник на г-н Емил Радев.

 

В навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост и култура, на официална церемония ще бъдат връчени наградите на победителите в Конкурса.

 

Събитието ще бъде заснето и ще се излъчи в програмата на телевизия „Черно море“.

 

Директорите на всички варненски училища, от които се включиха участници в конкурса за есе ”Защо да остана във  Варна” бяха поканени от организаторите да се свържат с екипа на телевизия „Черно море”, за да уточнят подробностите по изготвянето на безплатна визитка на тяхното училище. Поканени са да участват и в сутрешния блок на телевизията „Утро в нашия град”, където могат да разкажат за училището, което ръководят, за проблемите и успехите му.

 

Снимки Пламен Гутинов

 

 

Още по темата: Днес обявяват наградените в конкурса на Медийна група "Черно море" - "Защо да остана във Варна?"

Коментари

Новини Варна