IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
14:41 | 27 февруари 2017
Обновен: 05:28 | 19 април 2024

Момиченцето, засмукано от джакузи на Златните е с опасност за живота

До 10-на дни ще стане ясно дали детето ще се върне към живота, поясниха от болница „Света Анна“

По материала работи: Юлиян Атанасов
Момиченцето, засмукано от джакузи на Златните е с опасност за живота

4-годишното момиченце, което бе засмукано от помпа на джакузи в басейн на хотел „Адмирал“ на Златни пясъци е в критично състояние и с опасност за живота  - каза д-р Румен Христов, специалист по хирургия в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна. Половин час след инцидента в събота, детето е откарано  интензивното отделение на болницата, където му е направена спешна операция. „Никога не съм виждал подобен случай и се надявам никога повече да не видя, сподели хирургът като уточни , че при динамичната изява на тази тежка травма, част от тънките черва са излезли от тялото след като са пробили дебелото и правото черво и са се откъснали от хранещите съдове. Макар че част от тях са отстранени и е преодоляна кръвозагубата, детето е в критично състояние, в шок и със сериозна опасност за живота“ –уточни д-р Христов.

 

"До 10-на дни ще стане ясно дали момиченцето ще се върне към живота каза д-р Валентин Власаков, началник на отделението по Анестезиология и Реанимация. Здравата част от тънките черва са изведени през коремната стена и за момента детето е стабилизирано. Ако оцелее и излезе от критично състояние, в бъдеще ще се наложи да му бъдат направени операции на няколко етапа. Засега обаче се бори за живота си. Няма нужда от кръводаряване и външна медицинска намеса.  Ще се справим с наши ресурси“, допълни д-р Власаков.

 

Междувременно Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство по тежък инцидент в джакузи в хотел „Адмирал“ в курорта Златни пясъци. Причинена е телесна повреда на 4-годишното дете,  незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по член 134, ал. 1 от Наказателния кодекс.  Припомням, на 25 февруари 2017 г. 4-годишното момиченце посещава басейн и джакузи в хотел „Адмирал“ на Златни пясъци заедно с майка си и баба си, поданици на Обединеното кралство. Детето решава да се премести по-близо до майка си в джакузито, когато започва да пищи от болка. Виковете карат спасителя да изключи смукателната помпа, за да бъде освободено детето от получилия се вакуум.

 

Ели Маринова

снимки: авторът

Четете още: Джакузи засмука и рани дете на Златните

Коментари

Новини Варна