IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
19:13 | 6 юни 2016
Обновен: 09:09 | 6 април 2024

Променлива ще е облачността по Черноморието утре

На места пак ще има валежи

По материала работи: Юлиян Атанасов
снимка: Ели Маринова

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно облачно. На места все още ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, по-значителни в източните райони. През деня облачността ще се разкъсва и намалява, но след обяд в Южна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

 

Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е до умерен. С него ще започне да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 20 и 25°C. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.Над планините ще е предимно облачно. След обяд в масивите от Южна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на 1200 метра около 12°C, на 2000 метра - около 8°C.

 

Над Черноморието облачността ще е променлива. След обяд, по Южното Черноморие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури между 18 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса. Вълнението на морето е 2-3 бала.

Коментари

Новини Варна