IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
11:43 | 3 април 2017
Обновен: 23:38 | 2 май 2024

Взриви се кораб, дошъл за ремонт във Варна

Извършва се проверка по случая

По материала работи: Пламен Янков
Снимката е илюстративна

Във връзка с подаден сигнал за инцидент на кораб, пристигнал вчера за ремонт в кораборемонтен завод „Терем“, кметът на Община Варна Иван Портних е провел разговори с областния управител Тодор Йотов и с директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Тихомир Тотев.
 

Съобщено е, че се извършва проверка по случая. Установено е, че на борда на кораба е имало експлозия, няма данни за пострадали лица и за обгазяване.

 

"Пожарната отреагира в рамките на допустимия срок и с наличните средства, в това число и катер, беше много бързо локализиран огънят" - коментира пред журналисти Стефан Стефанов, ръководител сигурност и охрана в завода



"В момента се извършват следствени действия, затова достъпът на територията на завода е ограничен. Когато разследването приключи ще стане ясно какво и как е станало и кой е отговорен", допълни Стефанов . Той не отрече, че по времето, когато е станал взривът на кораба са се извършвали дейности по заваряване. 



 


Полина Петрова, Борис Проданов

 

Четете още Остра задушлива миризма се усеща във Варна

Коментари

Новини Варна