IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
10:25 | 26 април 2017
Обновен: 07:08 | 24 март 2024

400 шофьори с отнети книжки за седмица

68 са установените нарушения за превишение на скоростта над 50 км/ч в населено място

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

400 шофьори с отнети книжки са хванали за една седмица от отдел "Пътна полиция", съобщи комисар Бойко Рановски пред БНТ. От влизането в сила на по-строгите санкции за нарушителите на пътя са отнети регистрациите на над 1800. През предстоящата серия почивни дни допълнителни патрули ще следят за правилата по основните пътни артерии.

 

С промените в закона и новата принудителна мярка за прекратяване на регистрациите до 16-и април е прекратена регистрацията на над 1800 превозни средства. 13 хиляди са установените нарушения за превишена скорост по време на проведената акция за контрол на скоростта.

 

За една седмица, в която се провеждаше акцията за контрол на скоростта, имаме почти 13 хиляди установени, заснети нарушения за превишена скорост. Като се има предвид, че средно на месец заснемаме около 30 хиляди на месец, отбеляза началник на отдел "Пътна полиция" Комисар Бойко Рановски.


68 са установените нарушения за превишение на скоростта над 50 км/ч в населено място. Извън населените места основните рекордьори са по автомагистралите, но там има мобилни камери, които контролират движението. От „Пътна полиция“ са установили скорост над 200-250 км/ч на магистрали. „Това е убийствена скорост и при най-малка грешка последствията ще са фатални или ще загинат невинни хора, които пътуват по магистралата по това време“, посочи Рановски.

 

На нашите магистрали има участъци, които не позволяват развиване на такава скорост. Има и участъци, в които разрешената скорост за автомагистрали от 140 km/h е намалена до 120, на места и до 100 km/h, тъй като има неравности по пътното платно и всички водачи трябва да се съобразяват с пътните знаци, допълни Комисар Бойко Рановски.

Коментари

Новини Варна