IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
07:00 | 28 април 2017
Обновен: 20:52 | 25 април 2024

Днес е Световният ден за безопасност на труда

За първи път Международната организация на труда отбелязва този ден през 2001 г.

По материала работи: Пламен Янков
Днес е Световният ден за безопасност на труда

Световният ден за безопасност на труда - 28 април, започва да се отбелязва от Международната организация по труда през 2001 година. 28 април е и Международен ден на световното синдикално движение, посветен на паметта на загиналите и знак на солидарност с пострадалите при трудови злополуки. От 2003 г. на Световния ден се обръща особено внимание, като всяка година се обявява основна тема, свързана с актуалното състояние на условията на труд в цял свят. 

 

Световният ден за безопасност на труда е свързан с Международния ден в памет на загиналите и пострадали от трудови злополуки, който се отбелязва ежегодно от 28 април 1989 г. Международната конфедерация на свободните профсъюзи и международното синдикално движение превърнаха този ден в събитие от световен мащаб, като разшириха неговата тематика и го свързаха с въпросите за устойчивата заетост и условията на труд.


Международният ден в памет на загиналите и пострадалите от трудови злополуки се отбелязва в повече от 100 страни в света. 

 

 

Коментари

Новини Варна