IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
13:36 | 17 май 2017
Обновен: 22:44 | 19 април 2024

Варненци първи видяха българския екшън „Бензин“

Асен Блатечки: Ако филмът има успех, мисля че ще проправим път за следващите големи продукции

По материала работи: Деян Михайлов
Варненци първи видяха българския екшън „Бензин“


Истински екшън и хубава любовна история предложи най-новият български филм "Бензин". Премиерата на филма се състоя във Варна, който е режисьорски кино дебют на Асен Блатечки и Катерина Горанова. 


Актьорският състав и специалните гости на събитието преминаха по килим, оформен като рали писта, като бяха приветствани и от най-добрите рали пилоти в страната, които само след ден ще участват в рали „България“. Усещането за високи скорости и бензин бе подсилено, благодарение на спортните коли от филма с които бе представен почти целия актьорски екип. 


Събитието във Варна се проведе на входа на Морската градина  пред Фестивалния и конгресен център със специалната подкрепа на Община Варна. На церемонията присъстваха кметът на Варна – Иван Портних и  областният управител Стоян Пасев. 


Стотици зрители се докоснаха до актьорския екип, който близо час не раздаваше автографи и позираше за снимки с всички желаещи. Естествено най-предпочитан бе самият режисьор и неговата кола Mazda Luce.


В актьорския състав блестят още имената на Калин Врачански, Башар Рахал, Снежана Макавеева, Пламен Манасиев, Веселин Калановски. Във филма зрителите ще могат да видят също холивудския актьор Майкъл Медсън, Съли Ерна, фронтмен на Godsmack, както и модела Лиляна Станаилова.


„Играя една гад в целия филм. До сега играя винаги някакви сладникави неща, а в „Бензин“ точно обратното“, сподели Калин Врачански.  „Хората трябва да знаят, че не е правен до сега такъв филм. Зрителите трябва да го изгледат и тогава да ни дадат оценка.“


„Филмът е адски вълнуващ  - бе кратката оценка на Снежана Макавеева. – Това е един екшън с много любов. Ние също се вълнуваме и се надяваме публиката да е доволна от това което ще покажем.   


„Мисля, че с Асен се сработихме много добре -  сподели Лиляна Станаилова. – Работата бе изключително лесна. Нямах много опит преди този филм. Повечето участия са ми били в кратки епизодични. Така че това бе ново начало за мен. Асен е професионален актьор, тласна ме бързо и нямах избор да не бъда и аз професионална пред камерата. Имам страхотни спомени от заснемането на „Бензин“ Имаше кастинг за ролята, а аз по това време живеех в Румъния. Получих обаждане от агентите по кастинга, за да се явя на прослушване. Това че не съм играла преди във филми въобще не очаквах, че ще получа главната роля. На кастинга трябваше да изиграя скандал, а в залата бе Асен и жена му. Помолих да изиграя скандала с жена. Мина кастинга, аз се прибрах в Румъния и след седмица ми се обадиха, че съм одобрена за филма и бях невероятно учудена.“ 


„Филмът има един двигател и това е Асен Блатечки.  – сподели Катерина Горанова. През годините ни се случиха много неща и достатъчно причини „Бензин“ да не съществува. Но пък филмът вече е факт и премиерата му е във Варна, благодарение на неговата вяра и упоритост.“
 

„Ако зад гърба ми не Катерина Горанова, може би отдаван щях да се откажа – бяха първите думи на Блатечки. – В България най-трудно е да се финансира такъв филм.  „Бензин“ е мащабна продукция за нас, което означава че е и много скъп. Опитахме се да го финансираме извън помощта на държавата, но трябваше да намерим поне още три пъти по толкова за да завършим филма, така както искаме. Ако филма има успех, мисля че ще проправим път за следващите продукции.

 

АЛЕКСАНДЪР ГЪЛЪБОВ

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна