IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
10:16 | 23 юни 2017
Обновен: 23:15 | 23 април 2024

България, Естония и Австрия ще приемат днес председателството на Съвета на ЕС

Трите държави ще представят общите приоритети за периода до края на 2018 г.

По материала работи: Юлиян Атанасов
България, Естония и Австрия ще приемат днес председателството на Съвета на ЕС

Премиерите на Естония, България и Австрия ще приемат днес в Брюксел председателството на Съвета на Европейския съюз за следващите 18 месеца. Трите държави ще представят общите приоритети за периода, съобщава Българска национална телевизия (БНТ). Събитието съпътства втория ден от заседанието на Европейския съвет в Брюксел, припомня БНР.Естония поема председателството от 1 юли 2017 г. и ще го предаде на нашата страна от 1 януари догодина. От юли 2018 г. пък председателството ще бъде поето от Австрия.

 

Припомняме, че снощи лидерите от Европейския съюз се договориха за създаването на Европейски фонд за отбрана и за засилване на сътрудничеството в борбата с тероризма.Бяха приети и принципите за преместването на Европейската агенция за лекарствата и Европейския банков съюз, които в момента се намират в Обединеното кралство. Европейските лидери се обявиха единодушно и за продължаване с още шест месеца на икономическите санкции срещу Русия.

investor.bg

 

Четете още: Чудо! Икона на света Петка проплака в Румъния

Коментари

Новини Варна