IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
07:00 | 26 юни 2017
Обновен: 23:13 | 23 април 2024

Днес е Международният ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици

Отбелязва се от 1987 г. с решение на Общото събрание на ООН

По материала работи: Пламен Янков
Днес е Международният ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици

Този ден се отбелязва от 1987 г. с решение на Общото събрание на Организацията на Обединените нации. Той служи за повод да се напомни за една от целите на страните, членуващи в ООН, а именно- да се създаде международно общество без наркотици. Службата по наркотици и престъпност към ООН /СНПООН/ всяка година избира тема за Международния ден и провежда целогодишна кампания за повишаване на ангажираността на хората по световния проблем с наркотиците.

 

По повод Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици Община Варна организира кампания под надслов "Първо се вслушай - Да чуем децата и младежите, това е първата стъпка да им помогнем до пораснат здрави и защитени".

 

Организаторите са включили в програмата 7 училища, които ще бъдат домакини на проявата. Направен е график, който указва времето, когато ще бъдат раздавани информационни материали, изготвени от доброволци от училищните превантивни клубове.

 

Около 200 милиона млади хора употребяват наркотици най-малко веднъж годишно. Сред тях 25 милиона се считат за страдащи от наркотична зависимост. Всяка година 200 000 човека губят живота си от болест, свързана с употребата на наркотици.

 

Отбелязването на 26 юни е начин да привлечем вниманието върху сериозността на проблема и неговото разпространение. Нека да се информираме, нека да се ангажираме и да помислим - какво можем да направим за помогнем на децата и подрастващите да се предпазят или да преодолеят този проблем.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна