IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
11:52 | 20 юли 2017
Обновен: 13:27 | 19 април 2024

Ръстът в туризма се дължи на разнообразния туристически продукт

Предстоят много проверки по Северното Черноморие, допълни министърът на туризма

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

Българското Черноморие може да предложи отдих за всеки тип туристи – както за семейни почивки, така и за шумни забавления. Постигнатият ръст в туризма миналата година се дължи именно на разнообразието на туристическия продукт, който предлагаме. Това каза пред Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

 

За нас е важно да развиваме всички видове туризъм и да надграждаме това, което имаме, категорична е тя.

 

Очакваме 7-10% ръст на туристите това лято, потвърди прогнозите си министърът. Предстоят много проверки по Северното Черноморие, информира още тя.

 

Инспекциите започват от „Златни пясъци” и продължават в посока Добрич. На плажовете екипи на Министерството на туризма проверяват дали се спазва правилото за 50% свободна зона, дали заведенията на територията на плажа отговарят на одобрената схема, има ли медицински пунктове, почистено ли е, има ли спасители и т.н., поясни Ангелкова.

 

Относно цените на плажните услуги на плаж Нестинарка, който стана скандално известен с евтиния шезлонг и скъпото шалте Ангелкова каза, че концесионерът е в правото си да определя цените на принадлежностите, но те не трябва да са задължителни за потребителите.

 

Важно е всичко да бъде ясно изписано на информационни табели - концесионерът е длъжен да постави информация, че ползването на шалте не е задължително, така че туристът да не остава в заблуждение, посочи министърът на туризма.

investor.bg

Коментари

Новини Варна