IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
08:08 | 21 август 2017
Обновен: 12:24 | 8 май 2024

Исторически момент: Григор Димитров е №1 в Синсинати

Българинът триумфира след успех с 6:3, 7:5 над №23 в света Ник Киргиос

По материала работи: Пламен Янков
Исторически момент: Григор Димитров е №1 в Синсинати

Григор Димитров спечели най-престижния трофей в кариерата си! Българинът триумфира на "Мастърс 1000" в Синсинати след успех с 6:3, 7:5 над №23 в света Ник Киргиос.

 

За Гришо титлата е трета този сезон след успехите му в Бризбейн и София и общо седма сред професионалистите. В хода на турнира Гришо загуби само един свой сервис гейм, а освен това записа още победи над мощните Джон Иснър и Хуан Мартин дел Потро. Той взима 1000 точки за световната ранглиста и чек за $954,225.

 

Изключително важно е да се отбележи, че с този триумф той се изкачва до шесто място в АТР Rасе ранглистата само за 2017, и ще бъде поставен под №7 на Откритото първенство на САЩ.

 

Началото не бе най-доброто за Димитров. При 2:2 той направи две поредни двойни грешки и изостана 30:40. Българинът обаче спаси точката за пробив след дълго разиграване и спаси гейма. Малко по-късно той наказа австралиеца като взе подаването му - 4:2. Гришо измъкна трудно следващия си сервис, спасявайки шанс за рибрейк и затвърди за 5:2. До края Григор нямаше проблеми и затвори с 6:3.

 

След почивката при 3:3 Киргиос спаси първите две точки за пробив като пласира асове и в крайна сметка спечели седмия гейм. До края на мача българинът не трепна и приключи всичко в своя полза.

 

"Ник, много е трудно да се играе срещу теб – бяха първите думи на първата ни ракета на шампионската церемония. – Поздравления, че стигна до финала. Вчера видях майка ти и ѝ пожелах късмет, а тя отвърна „Мисля, че ще се видим на финала“.

 

„Благодаря на екипа ми, на моето семейство. Благодаря за подкрепата. Обичам да играя тук“, продължи Димитров. Накрая той се обърна и на български към сънародниците си по трибуните, за да им благодари.

 

Нещо повече - Григор Димитров стана вторият шампион в "Мастърс 1000" сериите, който е роден след 1990-а година.

 

Така от новата седмица българският тенисист се завръща в топ 10 и ще бъде на девето място. Лидер е Рафаел Надал пред Анди Мъри и Роджър Федерер. 

tennis.bg

Коментари

Новини Варна