IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
08:00 | 8 септември 2017
Обновен: 19:33 | 15 май 2024

Рони О'Съливан надви Хендри при дебюта на Варна на световната снукър сцена

Публиката в зала "Конгресна" направи чудесно впечатление на играчите

По материала работи: Слав Велев
Рони О'Съливан надви Хендри при дебюта на Варна на световната снукър сцена

Любимецът на публиката Рони О'Съливан спечели драматично с 6:4 срещу Стивън Хендри в епизод три от четирилогията на съперничествата между двете снукър легенди на българска земя. За първи път в историята Варна бе домакин на дуел от джентълменския спорт, като публиката в зала "Конгресна" направи чудесно впечатление не само на играчите, но и на мениджъра на Рони - Джейсън Франсис - който похвали съоръжението и поведението на феновете.
 

Рони зарадва любителите на снукъра с две стотачки - 100 и 107 - един неуспешен опит за максимален брейк (впоследствие 88) при отлични условия на масата и крайно драматичен финал на двубоя - обрат от 35-56 в десетия фрейм и изкована победа след сейфти размяна по цветовете и пълно разчистване на масата. 
 

Нивото и на О'Съливан, и на Хендри не бе на реализаторската висота от вчерашния ден в София, но интригата присъстваше до самия край. Последната спирка на вълнуващото турне на Рони и Хендри е на открито в Летния театър в Бургас днес.


 

Коментари

Новини Варна