IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
15:23 | 13 септември 2017
Обновен: 09:02 | 20 април 2024

Басейнова дирекция провери с дрон язовир Цонево и река Луда Камчия

Целта на облитането беше да се установят дейности в нарушение на Закона за водите

По материала работи: Борис Проданов
Басейнова дирекция провери с дрон язовир Цонево и река Луда Камчия

В началото на месеца Басейнова дирекция „Черноморски район“ извърши първата си проверка с дрон. Целта на облитането беше да се установят дейности в нарушение на Закона за водите – незаконно водовземане, заустване, изземване на наносни отложения и др. в района на язовир „Цонево“, както и да се проследи състоянието на проводимостта на река Луда Камчия.

 

На височина около 20-30 метра дронът облетя район от 600 м от стената на яз. „Цонево“ надолу по течението на реката. Дронът показа, че в участък с ширина приблизително 100 м проводимостта на реката не е нарушена и не са открити нерегламентирани дейности.

 

Дронът има техническа възможност да се отдалечи на 1,6 км от дистанционното и да достигне около 200 м височина при вятър до 30 м/сек. Използването на новата технология в проверките и в работата на експертите дава възможност за проследяването на по-големи територии за по-кратко време.

 

Още по темата: Басейнова дирекция „Черноморски район“ се връща на стария си адрес във Варна

Коментари

Новини Варна