IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
21:26 | 15 октомври 2017
Обновен: 20:06 | 6 април 2024

Качеството на виното у нас се повишава

България е сред най-големите производители на напитката в ЕС

По материала работи: Юлиян Атанасов
Качеството на виното у нас се повишава

С наближаването на зимата все повече домакинства избират виното като напитка, която да поставят на трапезата си. Очакванията на производителите тази година е реколтата от грозде да е по-добра от миналогодишната, а това неминуемо ще доведе до по-добри и ароматни вина, които ще се появят на пазара.Началото на лозарството и винарството по българските земи е поставено още преди 5 хил. години по времето на траките. В момента България произвежда богата палитра от напитката на боговете.

 

Качеството на виното у нас се повишава, наблюдава се и ръст в износа на напитката. Макар и не много разпространен, винен туризъм в България все пак има.По традиция най-добрият приятел на виното е сиренето. А когато към него се добавят и трюфели, експлозията от вкусове става неповторима. С или без мезе България се нарежда на осмо място сред най-големите производители на вина в ЕС.

 

bgonair.bg

Четете още: И Еврокомисията се притесни от бързия ръст на заплатите у нас

Коментари

Новини Варна