IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
10:35 | 17 октомври 2017
Обновен: 07:35 | 29 март 2024

15 вируса ни атакуват тази есен

Резките промени водят до невъзможност на организма да се адаптира, до спад на имунната защита

По материала работи: Пламен Янков
15 вируса ни атакуват тази есен

Топлото време, на което се радваме през последните дни, крие рискове за здравето. Резките промени водят до невъзможност на организма да се адаптира, до спад на имунната защита.


Личните лекари от своя страна отчитат ръст на болните от вирусни инфекции. 15 вируса ни атакуват тази есен, съобщи наскоро директорът на центъра за заразни болести - професор Tодор Kантарджиев.

 

"Летните вируси още не са си тръгнали, а зимните вече дойдоха. В момента има голямо разнообразие от вирусна патология". Това заяви пред NOVA д-р Гергана Николова, цитирана от Дарик.

 

Есенно-зимните вируси са придружени с висока температура, болки в мускулите, хрема и болно гърло. Д-р Николова съветва да се вземат превантивни мерки срещу грипа, който предстои през декември и януари. Според нея е необходимо на по ранен етап хората да се обърнат към личните си лекари за съвет как да се предпазят. 

 

"Спорт, разходки, повече плодове и зеленчуци, проветряване, почистване на подове и повърхности намалят риска от заболяване", съветва лекарят. Тя обясни, че ниските температури са обострили сериозно заболяванията на опорно-двигателния апарат.

 

"Нараснаха пациентите, тази игра във времето съвпадна със старта на учебната година", поясни Николова. И допълни, че е имала случаи с три инсулта за ден.

Коментари

Новини Варна