IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
11:54 | 17 ноември 2017
Обновен: 19:21 | 17 април 2024

АПИ предупреди шофьорите да подготвят колите си за снеговалеж

Снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа

По материала работи: Пламен Янков
АПИ предупреди шофьорите да подготвят колите си за снеговалеж

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, които все още не са сменили летните гуми със зимни и не са подготвили автомобилите си да го направят колкото се може по-скоро.

 

Прогнозата на синоптиците за следващите дни е за понижениe на температурите и на много места в началото на новата седмица се очаква дъждът да премине в сняг. Шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили е необходимо да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

 

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа при снеговалеж.

 

Черно море

 

Четете още Кога да очакваме първия сняг?

Коментари

Новини Варна