IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Избрано
20:04 | 2 януари 2018
Обновен: 13:40 | 23 март 2024

Ново земетресение разлюля Гърция, пак се усети в България

Земният трус е с магнитуд 4 по Рихтер

По материала работи: Борис Проданов
Ново земетресение разлюля Гърция, пак се усети в България

Ново земетресение разлюля Гърция, усети се в България и в Македония. Земният трус е с магнитуд 4 по Рихтер. Регистриран е в 19.36 часа (наше време).

 

В Благоевград е усетен силно в жилищата по високите етажи в града. Европейският сеизмологичен център съобщава, че земетресението е усетено и в Македония. Епицентърът му е на 10 километра североизточно от границата на Гърция с Македония при Стар Дойран и на 8 километра северно от село Патарос и на 144 югоизточно от македонската столица Скопие.

 

Рано тази сутрин южната ни съседка бе разлюляна от трус с магнитуд 5.2 по скалата на Рихтер. Епицентърът бе на около 160 км южно от София, на територията на Гърция, в района на Дойранското езеро. Това бе най-силното земетресение от серия от около десет труса, които бяха регистрирани през нощта в южната ни съседка.

 

Те бяха с магнитуд между 3.3 и 4 по Рихтер. Земетресението с най-голяма сила от 06.24 часа бе усетено освен в Гърция, също и в Македония и в южната част на България. Очевидци от Струмица споделиха, че са били силно стреснати от силния трус в ранния сутрешен час. На българска територия земетресението е усетено най-силно в Петрич. Очевидци от Благоевград казаха, че са усетили труса силно, но е бил кратък.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Проверяват язовири след земетресението в Гърция

Коментари

Новини Варна