IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
13:36 | 3 януари 2018
Обновен: 22:38 | 6 май 2024

Никой не пожела да купи Кометата

Обявената в Областна администрация - Варна тръжна цена беше 9500 лв.

По материала работи: Борис Проданов
ИЗОСТАВЕНАТА КОМЕТА е опасно място в „Аспарухово“, от лодка за разходка и заведение вече е свърталище на клошари. Снимка Пламен Гутинов, архив

Нямаше кандидати за закупуване на култовата Комета-5 в кв. „Аспарухово“, съобщиха за Медийна група „Черно море“ от Областна управа – Варна. Търгът беше днес сутринта, но не се явиха кандидати. Началната цена беше обявена на 9500 лв.

 

Интересното е, че е имало 1 кандидат, който е закупил все пак тръжна документация, но не я входирал в необходимия срок. Така евентуално се чака или нов търг, или друга развръзка.

 

Една от тях е предаване на корабчето за скраб, но това струва скъпо и повече от обявената тръжна цена от 9500 лв.

 

Вариант е създаването на инициативен комитет, който да спаси Кометата и тя отново да се превърне в атракция в парка в кв. „Аспарухово“. Като ценна и поддържана реликва.

 

Някогашната лодка за разходка беше ресторант, после обаче потъна в мизерия и стана свърталище на бездомници. Клошари често намираха подслон там и на няколко пъти Кометата горя.

 

Борис Проданов

 

Коментари

Новини Варна