IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избрано
07:30 | 3 януари 2018
Обновен: 08:02 | 21 април 2024

След трусa в Гърция: Извънредна проверка на язовирите у нас

Екипи от София тръгват към общините в страната

По материала работи: Слав Велев
След трусa в Гърция: Извънредна проверка на язовирите у нас

Заради земетресението с магнитуд над 5 по скалата на Рихтер в Гърция, което беше усетено и в България, със заповед на председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/, ще бъдат извършени приоритетни проверки на язовирите на територия на страната, където то е било усетено, съобщиха от агенцията,предаде Dnes.bg.

 

За тази цел са били сформирани допълнителни екипи от София, които ще подпомогнат регионалния Югозападен отдел на ДАМТН. Ще бъдат извършени извънредни проверки на язовирните стени и съоръженията към тях.

 

Екипите ще бъдат съсредоточени в общините Петрич, Сандански, Струмяни, Кресна и Гоце Делчев, посочват от ДАМТН, цитирани от БТА.

 

Агенцията е информирала и собствениците по места да следят състоянието на управляваните от тях язовири и поддържа постоянен контакт с кметовете на населените места от региона, се казва още в съобщението.

 

Коментари

Новини Варна