IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
13:30 | 23 януари 2018
Обновен: 06:15 | 24 март 2024

Предпоставки за драстично поскъпване на тока няма

Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов

По материала работи: Пламен Янков
Предпоставки за драстично поскъпване на тока няма

Няма обективни предпоставки за поскъпване на тока от 1 юли. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, цитиран от Дарик. Според него дали ще поскъпне и с колко токът, може да се говори най-рано в края на март, когато бъдат подадени исканията от страна на търговците.

 

Иван Иванов отхвърли твърденията на бизнеса, че се готви драстично поскъпване на електроенергията за бита. По закон, ако се наложи промяна в цените на тока, това ще се случи от юли.


"Обективни предпоставки за драстично повишаване на цените от 1 юли няма", отсече Иванов.

 

Според данни, цитирани от Иванов, средната цена на електроенергията на енергийната борса вчера е била 75 лева за мегаватчас, а не 120 лева за мегаватчас, както твърди бизнесът.
 

 

След като бъдат приети промени в закона за енергетиката, КЕВР ще следи за манипулации на борсовия пазар, както и за изтичане на информация.

 

Енергийният регулатор ще настоява за увеличаване на бюджета на регулаторния орган, за да бъдат наети кадри във връзка с поемане на новите функции.

Коментари

Новини Варна