IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Избрано
08:07 | 31 януари 2018
Обновен: 19:45 | 19 април 2024

Тв „Черно море“ днес излъчва на живо сесията на ОбС – Варна

Случващото се в местния парламент можете да проследите директно от 9 ч. в ефир и онлайн

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

Най-важният финансов документ за развитието на община Варна – Бюджет 2018, трябва да бъде одобрен от Общинския съвет. Заседанието e 26-о,  началото му е насрочено за днес от 9 ч. в зала „Пленарна“, а случващото се в местния парламент можете да гледате на живо в ефир и онлайн (в реално време) на www.chernomore.bg.

 

Бюджетът е рекорден – 393,7 млн. лв. Увеличението спрямо първоначалния бюджет за 2017 г. е със 123 млн. лв. Приходите и разходите са по-високи и с 45 млн. лв. в сравнение с актуализираната в края на миналата година финансова рамка, която възлизаше на 348,7 млн. лв.

 

Очакваните местни приходи в бюджета са в размер на 267,2 млн. лв., а постъпленията от делегирани от държавата дейности – 126,5 млн. лв. Основните приоритети през тази година са превръщането на Варна в град на развитието и град на знанието. Морската столица – дестинация за 4 сезона, остава другата голяма цел за администрацията. Същевременно местните данъци и такси през 2018 г. ще бъдат запазени. Увеличение на средствата има почти по всички пера. Най-голям дял заемат разходите по функция „Жилищно строителство, БКС и опазване на околната среда“ – 162,7 млн. лв., следвана от функция „Образование“ – 118,6 млн. лв. За здравеопазване са заделени 19,5 млн. лв., за социално подпомагане и грижи ще бъдат изразходвани 15,6 млн. лв., а за почивно дело, култура и религиозни дейности – общо 16,8 млн. лв.

 

Проследете го днес от 9 ч. в ефира на тв „Черно море“ и онлайн (в реално време) на www.chernomore.bg.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна