IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
08:42 | 16 февруари 2018
Обновен: 04:14 | 23 април 2024

Тв “Черно море” излъчва директно 27-ото заседание на ОбС–Варна

Какво се случва в местния парламент можете да проследите от 9 ч. на живо

По материала работи: Слав Велев
Тв “Черно море”  излъчва директно 27-ото заседание на ОбС–Варна

Днес Общинският съвет на Варна се събира за своето двадесет и седмо заседание. Сесията започва в 9 ч. в зала Пленарна. 

 

Гледайте пряко в ефира на тв "Черно море" какви решения ще гласуват местните депутати.

 

Съветниците ще трябва да решат дали да дадат съгласие за  стартиране на процедура по безвъзмездно придобиване на държавен имот, върху който да бъде построена нова сграда на Математическата гимназия Д-р Петър Берон". Общината иска да получи от Министерството на регионалното развитие и благоустройството близо 14,2 дка с идеята да ги обедини със свой съседен парцел с площ 7,7 дка. Така ще се осигури терен от близо 22 дка, необходими по норматив застроителството на нова сграда на елитната варненска гимназия.

 

Общинският съвет ще гласува и предложение на кмета Иван Портних за започване на работа по установяване на двустранни отношения с Охрид, Република Македония.

 

На гласуване ще бъде подложен също проектът за меморандум за сътрудничеството между Община Варна и израелския град Хайфа. Съветниците ще решат дали да дадат зелена светлина за подписването на документа, който ще бъде основа за надграждане и развитие на партньорството между двата града.

Коментари

Новини Варна