IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
12:23 | 19 март 2018
Обновен: 11:14 | 18 април 2024

47% от българите се определят като природозащитници

Темата за околната среда вълнува българина, коментира Анастас Стефанов от Изследователски център „Тренд“

По материала работи: Слав Велев
47% от българите се определят като природозащитници

Темата за околната среда вълнува българина. Той традиционно счита България за страна със страхотна природа и околна среда, но смята, че държавата не допринася или даже пречи за развитието й. Това коментира за предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria политологът Анастас Стефанов от Изследователски център „Тренд“.

 

Той представи резултатите от проучване, дело на представляваната от него социологическа агенция, посветено на екологичните нагласи на българите.“Огромното мнозинство от българите се притесняват за състоянието на околната среда. Сред нещата, от които се опасяват най-голям дял от сънародниците ни, са изсичането на горите (73%), замърсяването на въздуха (64%), замърсяването на реките (63%), отчете Стефанов.Въпреки голямата декларирана загриженост за природата, едва 4% от сънародниците ни посочват, че са променили значително начина си на живот с цел по-доброто опазване на околната среда.

investor.bg

 

Четете още: 53% от българите са оптимисти за развитието на страната

Коментари

Новини Варна