IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
08:51 | 14 април 2018
Обновен: 09:06 | 28 март 2024

Днес е ден на национален траур за загиналите на магистрала Тракия

В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина

По материала работи: Борис Проданов
Днес е ден на национален траур за загиналите на магистрала Тракия

С решение на Министерския съвет днес е ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“.

 

Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите.

 

В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

 

Президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов и председателят на парламента Цвета Караянчева изказаха съболезнования на близките на жертвите.

 

"С дълбока скръб приех новината за ужасяващата катастрофа на автобус, която отне живота на български граждани. В този тежък за вас момент, позволете ми да споделя най-искрена и човешка съпричастност и солидарност“, посочва Цвета Караянчева.

 

Тя изразява увереност, че отговорните институции ще направят всичко възможно причините за инцидента да бъдат открити и ще бъдат предприети необходимите мерки за ограничаване на войната по пътищата.

 

Караянчева пожелава скорошно възстановяване на ранените граждани.

 

"Изказвам искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите при трагичната катастрофа на магистрала „Тракия“ днес. Както аз, така и цялото ни общество, сме съпричастни с болката и скръбта ви", написа президентът Радев във "Фейсбук".

"Поднасям искрените си съболезнования на близките на загиналите в днешната тежка катастрофа на АМ „Тракия”. Надявам се всички пострадали бързо да се възстановят", написа премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа.

Още по темата: Катастрофиралият автобус пътувал от Бургас за София, броят на жертвите расте

Коментари

Новини Варна