IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избрано
16:19 | 17 април 2018
Обновен: 15:56 | 9 април 2024

Инспекторите на БАБХ спрели над 250 кг негодни храни от животински произход

3 071 обекта са проверени по Великденските празници

По материала работи: Пламен Янков
Инспекторите на БАБХ спрели над 250 кг негодни храни от животински произход

Във връзка с официалния празник Великден и планираните засилени проверки на обекти за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси на традиционно предлагани храни (агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци и др.), както и на цехове за боя за яйца Българската агенция по безопасност на храните провери 3 071 обекта. 


Издадени са 98 предписания и са съставени 22 акта за установяване на административни нарушения, съобщават от пресслужбата на БАБХ. 


Насочени за унищожаване са 256 килограма храни от животински произход, сред които месни разфасовки, месни продукти без етикет, пушена риба и замразени пилета с изтекъл срок на годност, а също и 6 кг храни от неживотински произход /сухи пасти, орехи и нетрайни сладкарски изделия. Унищожени са и 270 яйца без маркировка и търговски документи.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна