IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избрано
13:41 | 17 април 2018
Обновен: 21:53 | 23 април 2024

КАТ скоро ще дебне с камери и по кварталните улици

Над 400 нарушители са били заснети само от снощи

По материала работи: Пламен Янков
КАТ скоро ще дебне с камери и по кварталните улици

В ход са поредните акции "Скорост" по пътищата в цялата страна. Целта е намаляване на катастрофите, предизвикани от бързото шофиране, съобщава bTV. От утре в 6 ч. до 6 ч. на 19 април в цяла Европа ще се провежда в цяла Европа.

 

Пътни полицаи и технически устройства ще има по магистралите, както и по първокласните и третокласни пътища. Ангажиран е целият ресурс на службата.

 

Контролът ще е в 684 точки със 148 мобилни камери, 28 от които - нови, както и 23 стационарни камери. Те ще са по магистрали, булеварди и места с висок пътен травматизъм. Над 400 нарушители са били заснети само от снощи.

 

Скоро КАТ ще се снабди и с още камери, които ще следят за високи скорости и в кварталните улици. Камери ще снимат и нарушения в бус лентите.

 

Операцията е планирана и не е свързана със зачестилите в последните дни тежки пътни инциденти. Според властите, у нас има тенденция за увеличаване на шофирането с несъобразена скорост.

 

Втората операция "Скорост" ще приключи в неделя, 22 април.

Коментари

Новини Варна