IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
19:23 | 17 април 2018
Обновен: 22:41 | 24 март 2024

Край циментовия завод в Девня има силно задимяване

Причината за аномалията на този етап е неясна

По материала работи: Слав Велев
Край циментовия завод в Девня има силно задимяване

Силно задимяване и запрашаване е забелязано в района около новия комин на циментовия завод в Девня, сигнализираха читатели на фейсбук страницата "Девня - древна и съвременна". Снимковият материал е заснет към 18 часа днес, а от него е видно, че източник на неустановените към момента емисии не е коминът, а пространството под него. Причината за аномалията на този етап е неясна. На официалния сайт на "Девня цимент" няма информация за предстояща профилактика на съоръженията, която би могла да бъде причина за задимяването.
 

Справка в приложението за качеството на въздуха в сайта на Община Девня показва, че към 18 часа нивото на фини прахови частици в приземния въздух клони към нула. Това обаче най-вероятно се дължи на обстоятелството, че вятърът по време на разигралата се ситуация е духал в северозападна посока, към община Ветрино, докато станцията за мониторинг на въздуха в кв. "Река Девня" се пада на юг от циментовия завод. 
 

Към 18:30 часа в района вече е нямало следи от задимяване. Екипът на "Девня - древна и съвременна" сигнализира за случая Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна, откъдето трябва да извършат проверка в предприятието още тази вечер.

Коментари

Новини Варна