IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Избрано
11:42 | 19 април 2018
Обновен: 22:41 | 24 март 2024

214 нарушители на пътя са заловени при акция "Скорост" във Варна

По време на операцията са настъпили общо 21 пътни инцидента

По материала работи: Пламен Янков
214 нарушители на пътя са заловени при акция "Скорост" във Варна

Специализираната полицейска операция „24 часа контрол на скоростта“, която стартира на 18 април, завърши тази сутрин, съобщиха от полицията във Варна. 


За срок от 24 часа бяха обхванати 28 точки за контрол, разположени на територията на Областната дирекция на МВР – Варна. Общият брой констатирани нарушения е 214, като при един от случаите е констатирано превишаване на разрешена за движение скорост в градски условия с повече от 50 км./ч. 


За времето, в което се проведе операцията, на територията на област Варна са настъпили общо 21 пътни инцидента, като от тях 1 е с пострадали граждани.


Превишената или несъобразена скорост е установена като една от най-честите причина за възникването на тежки пътно – транспортни произшествия.


Акцията се проведе едновременно в няколко европейски държави и е организирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция /TISPOL/. По време на специализираната операция се осъществи контрол върху скоростта на моторните превозни средства в населените места, по главните пътища и автомагистрали, както и по третокласната пътна мрежа.

 

Коментари

Новини Варна