IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
15:44 | 19 април 2018
Обновен: 21:53 | 23 април 2024

Мобилни полицейски екипи спират престъпността по селата във Варненско

Графикът за приема на мобилните екипи предварително се оповестява на видно място в съответното село

По материала работи: Пламен Янков
Мобилни полицейски екипи спират престъпността по селата във Варненско

В изпълнение на план за противодействие на конвенционалната престъпност ръководството на ОД на МВР във Варна въведе организация за по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. През ноември миналата година бяха сформирани мобилни екипи за посещения в селища без постоянно полицейско присъствие. В тях участват служители от отделите „Криминална полиция” и „Охранителна полиция”. Целта на тези екипи е да се реализират срещи с жители на населените места и представители на местната власт, по време на които могат да бъдат поставени актуални проблеми и да бъдат подавани сигнали за престъпления или различни нарушения.

 

За периода ноември 2017 г. - март 2018 г. са сформирани 65 мобилни екипа, които са извършили 212 посещения в населени места без постоянно полицейско присъствие. Получени са 47 сигнала за престъпления и нарушения, по които са предприети необходимите законови мерки. 


Графикът за приема на мобилните екипи предварително се оповестява на видно място в съответното село, както и на електронния сайт на ОДМВР – Варна, съобщават оттам.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна