IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
15:09 | 23 април 2018
Обновен: 22:27 | 25 март 2024

ЕК: Българите намират живота за несправедлив

Щастливи се чувстват 83 на сто от хората в ЕС и 62 на сто от българите

По материала работи: Слав Велев
ЕК: Българите намират живота за несправедлив

Европейската комисия представи днес проучване за оценката на гражданите на ЕС за справедливост. Според данните 53 на сто от европейците заявяват, че повечето неща, които се случват в живота им, са справедливи, докато на това мнение са едва 38 на сто от българите.

 

В добро здраве твърдят, че са 61 на сто от българските граждани и 78 на сто от останалите в ЕС. Щастливи се чувстват 83 на сто от хората в ЕС и 62 на сто от българите.

 

Повече от двойна е разликата в отговорите на въпроса за усещането за равни възможности за напредък в живота - 58 на сто от хората в ЕС се чувстват на равен старт с останалите, докато в България на това мнение са едва 32 на сто, пише dariknews.bg. Според проучването българите поставят на водещо място необходимостта да бъдат здрави, за да напреднат в живота (73 на сто срещу 48 на сто в ЕС).

 

"Да познаваш правилните хора", за да постигнеш напредък, е отговорът на 22 на сто от останалите европейци и на 56 на сто от българските участници в допитването. "Да имаш късмет" е отговорът на 21 на сто от хората в ЕС и на 60 на сто от българите. "Да имаш политически връзки" отговарят 10 на сто от европейците и 37 на сто от българските участници.

 

Мнозинството българи (91 на сто) и европейци (84 на сто) заявяват, че различията в доходите са твърде големи. Мнозинството у нас и в останалата част от ЕС (81 на сто) са на мнение, че за да се промени това, правителствата трябва да вземат мерки.

Коментари

Новини Варна