IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
08:02 | 8 май 2017
Обновен: 11:13 | 18 април 2024

Облачно ще е по Черноморието днес

Около и след обяд ще има краткотрайни, временно интензивни валежи

По материала работи: Юлиян Атанасов
снимка: Ели Маринова

Облачността над по-голямата част от страната ще е предимно значителна. В сутрешните часове само в отделни райони, а по-късно през деня на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. По Черноморието облачността ще бъде предимно значителна. Около и след обяд ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен: преди обяд от запад, по-късно през деня ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

Над страната ще има условия за градушки. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 7° и 12°, максималните – предимно между 18° и 23°. Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от средното за месец май.Над планините ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Над 2500 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 6°.

 

Четете още: БЧК - Варна, ще раздава храните за бедни до 19 май

 

Коментари

Новини Варна