IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избрано
17:24 | 27 май 2018
Обновен: 21:40 | 23 април 2024

Заради птичи грип: Умъртвяват птици в Добричко

Акцията се провежда в птицеферма в село Стефаново

По материала работи: Ставри Таргов
Заради птичи грип: Умъртвяват птици в Добричко

Птици, заразени с птичи грип, се умъртвяват в село Стефаново, община Добрич.
Полицията не допуска хора в близост до птицефермата на Иван Кирилов, в която имаше огнище на птичи грип и преди няколко месеца, съобщи БНР.

 

Не се знае със сигурност какъв вид е птичият грип, тъй като директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич д-р Андонова все още не дава информация.

 

В късния следобед в петък от БАБХ-София е изпратено потвърждение до Областната дирекция в Добрич. До този момент камионите с умъртвени птици са преминавали през селото въпреки забраната за преминаване на МПС над 5 тона.

 

Кметът на селото Марин Хаджийски не е получил данни от властите за заразата. Той е разбрал за нея по време на семейната си разходка, когато видял служителите в защитно облекло край птицефермата.

 

Кметът е потърсил връзка с областния управител на Добрич и е разпратил свои подчинени да призоват жителите на селото да приберат домашните си птици заради заразата.
Екологичната комисия в Добрич ще бъде свикана в понеделник, когато се очакват и подробности.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна