С вход свободен два варненски музея отбелязват Деня на бащата
Вижте програмата
Публикувана: 16 Jun 2018 | 8:13

С вход свободен днес, 16 юни, в Парк-музея на бойната дружба – 1444 г. „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей във Варна ще се проведе Деня на бащата.

 

От 10.00 до 17.00 ч., в Парк-музей на бойната дружба – 1444 г. „Владислав Варненчик“ ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между таткото и детето. За втора поредна година в началото на лятната ваканция децата и техните родители ще могат да се забавляват заедно в музея.

 

Специално за събитието, от 10.00 до 13.00  ч.,  Регионална служба „Военна полиция“ – Варна, ще запознае всички присъстващи със специализираната бронирана машина „Пясъчна котка“, съвременно военно оборудване, оръжие и помощни средства.

 

Демонстрация на схватки от Средновековието с мечове, брадви и копия ще представят Сдружение за исторически въстановки „Чигот“ от 14.00 до 17.00 ч. Посетителите на музея ще имат и възможността да се запознаят със средновековно въоръжение и снаряжение, както и да участват в стрелба с лък в мишена.

 

От 10.00 до 18.00 ч. с вход свободен и богата програма във Военноморския музей за трета поредна година ще се проведе Ден на бащата.

 

Част от разнообразната програма в този ден включва играта „Опитен моряк“, която ще предизвика децата да се справят с различни изпитания, а тези, които ги преодолеят, ще получат специален сертификат. Всички, решили да отбележат началото на лятната ваканция в музея, ще могат да проверят и уменията си по скално катерене, както и да влязат в ролята на корабен артилерист. Детска занималня с четене на книжки и игри с пъзели и оригами ще стимулира не само логическото, но и творческото мислене на по-любознателните. Заедно с игрите децата и техните родители ще научат и полезни умения – как да окажат първа помощ и да помогнат на човек в беда.

 

За първи път малки и големи ще имат възможността да се включат и в музейното ателие „Моряците в моя род“. В него посетителите ще могат да споделят лични родови истории, свързани с българското морско минало, да дарят на музея или да покажат тематични свои снимки, вещи, документи. За финал всички желаещи могат да посетят Нептуновата поща в музея и да напишат „писмо в бутилка“, в което да разкажат своите впечатления и предложения, свързани с празника.

 

Посетителите в този ден ще могат да разгледат безплатно не само постоянната експозиция на музея, но и кораб-музей „Дръзки".

Коментари ( 0 )